Trädfällning | Skaraborg | Hör med oss | Kultes gård
 

Trädfällning

Vi på Kultes Gård har utbildning, gedigen erfarenhet, försäkringar samt rätt utrustning som gör att vi kan genomföra även riktigt svåra fällningar. Varje trädfällning är unik och vår strävan är att genomföra våra insatser på enklaste vis, utan att tumma på säkerheten.

Pris för trädfällning | beräknad risk och omfattning är viktiga faktorer

Vi lämnar aldrig ett kostnadsförslag direkt vid en förfrågan. Det är genom ett besök hos dig som vi kan göra en bedömning utifrån vår egen erfarenhet om vilken risk och omfattning din trädfällning medför och därigenom avgöra vilka resurser vi behöver ha med oss för att kunna genomföra ett säkert arbete hos dig. Denna process känns både seriös och uppskattad av våra kunder som samtidigt får en möjlighet att träffa oss, oftast Petter, personligen och kanske ställa fler frågor när vi ändå är på plats.

Så fäller vi träd i tätbebyggt område | kunskap är skallkrav | erfarenhet är avgörande

Vi arbetar heltid året runt med trädfällningar och i de allra flesta fall behöver vi inte klättra utan kan fälla trädet direkt från marken. I den bästa av världar skulle vi kunna fälla trädet precis som det står. Men så är det inte alltid. Ibland behöver vi säkra trädet inför fällningen med hjälp av rep, vinsch eller annan utrustning för att kunna genomföra ett säkert arbete. Vi använder också olika metoder för att mäta trädets viktförskjutning samt hur långt trädet kommer vid fällning. Avslutningsvis använder vi sedan olika sågtekniker för att med precision få trädet i den riktning som vi önskar.   

Sektionsfällning av träd | när det är ont om plats

När utrymmet helt enkelt inte räcker till. Då använder vi oss ofta av en metod som kallas sektionsfällning. Det betyder att vi använder klättringsutrustning och klättrar på stammen upp i trädet för att ta ner trädet i småbitar. Grenarna kapar vi på vägen upp, och sedan fälls trädet bit för bit från toppen på vägen ner. På så vis kan vi ta ner även riktigt stora träd där det är ont om plats.

Möjligheter | låt vår erfarenhet bli din erfarenhet

Att arbeta med motorsåg högt över marken kräver speciell utrustning och kan vara farligt. Sektionsfällning ställer därför mycket stora krav på den som fäller. Dels är höjden en utmaning för många, men framförallt är det tungt och annorlunda att arbeta effektivt och säkert med motorsåg högt över marken. Vi har en optimerad utrustning för ändamålet och även den utbildning som krävs vilket tillsammans med en omfattande rutin och erfarenhet möjliggör effektiva och säkra arbeten när vi sektionsfäller träd. 

Skylift | vi löser alltid uppgiften

Om trädet är i mycket dåligt skick eller står på en plats där varken sektionsfällning eller markfällning är möjligt använder vi skylift för att fälla trädet. Även denna typ av trädfällning kräver särskild utbildning och utrustning. Vilken typ av skylift som vi har med oss beror på situationen. 

När du söker en riktigt enkel lösning | låt oss hjälpa dig hela vägen!

Vi har en modern och skräddarsydd maskinpark väl anpassad till bortforsling i känsliga områden såsom trädgårdar och om du vill kan vi även hjälpa dig med bortforsling av allt trädmaterial efter oss. Vill du dessutom fräsa bort stubben när vi ändå är på plats så löser vi det också. Vi har alltid med oss stubbfräsarna i våra bussar. 

Vill du göra ved av ditt träd kan vi kapa upp det åt dig. Klyvning gör du på egen hand. Priset för kapning varierar beroende på hur stort trädet är. Säg till bara, så tar vi med alla dina önskemål i kostnadsförslaget.

Kontakta oss redan idag för ditt kostnadsförslag!

x
Den här sidan använder cookies. Det är ok!