Trädfällning | Skaraborg | Hör med oss | Kultes gård
 

Trädfällning i Skaraborg

Vi på Kultes Gård har utbildning, gedigen erfarenhet, försäkringar samt rätt utrustning som gör att vi kan genomföra även riktigt svåra fällningar. Varje trädfällning är unik och vår strävan är att genomföra våra insatser på enklaste vis, utan att tumma på säkerheten.

Vad kostar en trädfällning?

Då ingen trädfällning är den andra lik måste alltid en bedömning på plats göras oavsett var i Skaraborg du befinner dig.

Risk och omfattning

Genom ett besök kan vi bilda oss en uppfattning utifrån vår egen erfarenhet om vilken risk och omfattning din trädfällning medför, samt vilka resurser vi behöver ha med oss för att kunna genomföra ett säkert arbete hos dig. Vi ger därför aldrig pris direkt vid en förfrågan. Denna process känns både seriös och uppskattad av våra kunder som samtidigt får en möjlighet att träffa oss personligen och kanske ställa fler frågor när vi ändå är på plats.

Kostnadsfritt besök

Vårt besök kostar dig ingenting, det går fort och du behöver inte närvara om du inte vill.

När besöker vi dig?

Vi försöker alltid vara så kvicka vi kan, men ibland kan det dock dröja några dagar extra och då beror det oftast på att vi redan är inbokade i ditt närområde och väljer då att besöka dig samtidigt. Vi försöker alltid effektivisera vårt logistikflöde så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt.

Kostnadsförslaget är förbehållslöst

När vi har varit på plats får du ett förbehållslöst kostnadsförslag som du sen i lugn och ro kan fundera över.

Hur fäller vi ditt träd?

Det är alltid omständigheterna och den aktuella situationen hos dig som avgör hur vi arbetar.

Vanligast är markfällning

I de allra flesta fall behöver vi inte klättra utan kan fälla trädet direkt från marken. I den bästa av världar skulle vi kunna fälla trädet precis som det står. Men så är det inte. Ibland behöver vi därför säkra trädet inför fällningen med hjälp av rep, vinsch eller annan utrustning i syfte att kunna genomföra ett säkert arbete. Vi använder också olika metoder för att mäta trädets viktförskjutning samt hur långt trädet kommer vid fällning. Avslutningsvis använder vi sedan olika sågtekniker för att med precision få trädet i den riktning som vi önskar.

När sektionsfäller vi ett träd?

När utrymmet helt enkelt inte räcker till. Då använder vi oss ofta av en metod som kallas sektionsfällning. Det betyder att vi använder klättringsutrustning och klättrar på stammen upp i trädet för att ta ner trädet i småbitar. Grenarna kapar vi på vägen upp, och sedan fälls trädet bit för bit från toppen på vägen ner. På så vis kan vi ta ner även riktigt stora träd där det är ont om plats.

Vår erfarenhet blir din erfarenhet

Att arbeta med motorsåg högt över marken kräver speciell utrustning och kan vara farligt. Sektionsfällning ställer därför mycket stora krav på den som fäller. Dels är höjden en utmaning för många, men framförallt är det tungt och annorlunda att arbeta effektivt & säkert med motorsåg högt över marken. Vi har rätt utrustning och även den utbildning som krävs vilket tillsammans med en omfattande rutin och erfarenhet möjliggör effektiva och säkra arbeten när vi sektionsfäller. 

När använder vi skylift?

Om trädet är i mycket dåligt skick eller står på en plats där varken sektionsfällning eller markfällning är möjligt använder vi skylift för att fälla trädet. Även denna typ av trädfällning kräver särskild utbildning och utrustning. Vilken typ av skylift som vi använder beror på situationen. 

Söker du en flexibel lösning?

Vi har en skräddarsydd maskinpark till bortforsling och om du vill kan vi också hjälpa dig att forsla bort trädet. Vill du dessutom fräsa bort stubben så löser vi det också. Vi har alltid med oss stubbfräsarna i våra bussar. 

Vill du göra ved av ditt träd kan vi kapa upp det åt dig. Klyvning gör du på egen hand. Priset för kapning varierar beroende på hur stort trädet är. Säg till bara, så tar vi med alla dina önskemål i kostnadsförslaget.

Kontakta oss för ditt kostnadsförslag.

x
Den här sidan använder cookies. Det är ok!